Околината за раст и навиките на Cyanotis Arachnoidea

Луѓето кои го познаваат Ханде мора да ја знаеле врската помеѓу Ecdysterone и Cyanotis Arachnoidea и имаат одредено разбирање за нивните функции и употреба. Затоа, денес, ајде да погледнеме во знаењето на Cyanotis Arachnoidea во неговиот процес на растење!

Cyanotis Arachnoidea

Cyanotis Arachnoidea припаѓа на семејството Commelinaceae, главно дистрибуирано во Јунан, Гуангдонг, Гуангкси, Гуижоу и други места во кинеското копно.

Која е нејзината средина за раст и навики?

1. Надморска височина на раст на Cyanotis Arachnoidea: 1800-2500 m (област со голема надморска височина, влажна област)

2. Почва погодна за раст на Cyanotis Arachnoidea: црна песочна почва (црна песочна почва е песочна кирпич со црна боја на почва. Песочна кирпич се однесува на почва со умерена содржина на глина, тиња и песок во составот на честичките на почвата и нејзиниот песок содржината може да достигне 55%-85%.Тоа е помеѓу кирпич и песочна почва.)

3.Време на раст:8-12 месеци

lCyanotis Arachnoidea засадена со семиња трае околу една година за да расте. Општо земено, кога растението ќе порасне до 8cm-13cm, може да се бере и собира.

lВремето на раст на трансплантираниот Cyanotis Arachnoidea по размножувањето е генерално повеќе од 8 месеци. Во споредба со Cyanotis Arachnoidea директно засаден со семиња, стапката на преживување е повисока, времето на раст е пократко, а содржината на трансплантираната трева роса е генерално повисоко.

4.Делови од растенија: корени и стебла, а не лисја

5. Начин на садење: вештачкото садење и берба се усвоени во целиот процес. Целта е да се обезбеди интегритет на растението Cyanotis Arachnoidea, а машините не можат да се користат за време на процесот на берење, бидејќи ќе го оштетат коренот на растението.

6. Време на сеење на Cyanotis Arachnoidea: од февруари до март секоја година

Навика за растење на Cyanotis Arachnoidea: тој е релативно ладно отпорен, што е и причина за некористење пестициди. Потребна е помалку вода, така што може правилно да се наводнува само при сеидба. Сепак, барањата за почва се високи, а тоа е генерално неопходно е да се промени земјиштето по 5-10 години од садењето.

Производството наекдистеронво Ханде е контролиран од изворот: е изградена ексклузивната база на растенија Cyanotis Arachnoidea, а производите од серијата со висока содржина на екдизон се извлекуваат преку вештачко садење и берење за да се обезбеди квалитетот на производот од почеток до крај. Сакате да дознаете повеќе за Cyanotis Arachnoidea иекдистеронсериски производи?Добре дојдовте да не контактирате онлајн (Wechat/Whatsapp:+86 18187887160), а Ханде ќе ви обезбеди ексклузивни услуги!


Време на објавување: Ноември-09-2022 година